Legger her en oversikt over hva jeg spiste dag for dag. 3 uker på 1000 kcal er hva kirurgen krever. Dette for å slanke leveren. Det er viktig med en minst mulig lever når en skal gjøre denne type operasjon. Operasjonen er en kikkhull-operasjon og kirurgen jobber bak leveren.
<<Her>> finner du instruksjonen jeg fikk fra sykehuset.
DAG 1
kl. 7.00 - 2 knekkebrød med fiskepudding
kl. 10.00 - 1 gulrot
kl. 11.00 - 1 Skyr
kl. 12.00 - 1 gulrot
kl. 17.30 - Kyllingsuppe med 1 potet, gulrot, brokoli, blomkål og persillerot (laget til hele familien)
Totalt 600 kcal
Sovnet mellom lunsj og middag så det ble litt lite måltider på slutten av dagen. Litt for lite kcal inntak. Drakk mye vann og litt vanslig svart kaffe
DAG 2
kl 10.40 - 2 husmann knekkebrød med makrell i tomat (ca 55g)
kl. 13.40 - 1 Skyr
kl. 17.30 - Torsk (150g) med grønnsaker. Bakt i ovnen. 1 liten potet og 1 t-skje pesto, brokkoli, blomkål, gulrot, kålrot.
kl. 21.00 - 2 fiberknekkebrød med philadelfia light og agurk
Totalt 885 kcal
Har vært syk i dag og hjemme fra jobb. Influensa herjer i familien. Drukket mye er konstant tørst. Kjenner godt på sulten men har bare innstilt meg på at den kommer til å være der.
DAG 3
kl. 7.00 - 2 husmann knekkebrød med makrell i tomat (ca 55g)
kl. 9.30 - 1 fiberknekkebrød med mager smøreost
kl. 12.00 - 1 skyr
kl. 15.30 - 1 gulrot
kl. 16.30 - Torsk og steinbit gryte med blomkål, brokkoli, gulrot, løk, paprika, fiskebuljong, litt olje,
kl. 21.00 - 2 fiberknekkebrød med philadelfia, agurk og paprika.
Totalt 782 kcal
Sliter litt med måltidsrytmen. SPise hver 2-3 time er ikke alltid så lett.
DAG 4
kl. 8.00 - 2 husmann knekkebrød med makrell i tomat (ca 55g)
kl. 11.00 - 1 skyr
kl. 14.45 - 2 fiberknekkebrød med philadelfiaost, kalkunpålegg, agurk og paprika
kl. 17.30 - Sashimi 10 biter + 2ss ris, syltet ingefær og soyasaus
Totalt 979. Min første grønne dag (dvs nærmest mulig 100 kcal) og jeg følte jeg skikkelig skeia ut med den sushi middagen. I dag har vært min tyngste dag. Har vært fysen og hatt lyst på mat hele tiden. Hjalp å sette igang med noe. Så guttungen som er borte i helgen vil komme hjem til totalt ommøblert, ryddigt og rent rom.
DAG 5 - Lørdag
kl. 9.30 - 2 knekkebrød med makrell i tomat
kl. 12.30 - 1 skyr
kl. 15.00 - 2 fiberknekkebrød med philadelfia light, kalkun, agurk og aprika.
kl. 18.00 - 1 skyr
kl. 20.00 - banka kyllingfilet med soltørket tomat og litt jarlsberg. Salat ved siden av (isberg, agurk, gulrot, reddik, asbarges, tomat, paprika) og 2 ss ris
Totalt 965 kcal
Hadde planlagt en utskeielse i dag, siden uken har gått så bra, planen var å skeie ut innenfor de 1000 kcal. Det gikk, så her blir min andre grønne dag. Måltidhyppigheten ble helt perfekt i dag også. Dette er noe jeg må jobbe mer med fremover.
DAG 6
kl. 7.00 2 husman knekkebrød med makrell i tomat
kl. 12.00 2 fiberknekkebrød med philadelfia light, kalkun, agurk og paprika
kl. 15.00 1 skyr
kl. 18.00 taco av svinekjøttdeig (ca130g). 1 grov lefse og mye salat. (isberg, agurk, reddik, gulrot, tomat) 1 ss ekstra lett rømme og 1 ss salsa. Jeg ble stapp mett så halvparten sparte jeg til kveldsmat.
kl. 21.00 resten av tacoen
Min tredje grønne dag, totalt 1026 kcal. Det var godt å prøve litt stekt mat og svinekjøttdeig og grov tortilla fungerer like så godt. kcal innholdet på middagen ble skyhøyt, rundt 600 kcal., og det er jo altofr høyt. Gøad jeg ble mett så jeg fikk fordelt det på to måltider. Likevel er jeg innafor og det er jo det som er målet, har jeg skjønt.
DAG 7 (full arbeidsdag)
kl. 7.00 - 2 husman knekkebrød med makrell i tomat
kl. 10.00 - 1 fiberknekkebrød med smøreost mager kylling
kl. 11.15 - 1 skyr
kl. 13.00 - 1 fiberknekkebrød med smøreost
kl. 18.00 - Torskegryte (hakkede tomater på boks, løk, gulrot, brokkoli, blomkål, kålrot)
kl. 22.00 - 1 gulrot
Totalt 759 kcal
DAG 8 (veiedag, ned 4,3 kilo siden samtalen med kirurg (1 uke før kur-start, ned 5,3 siden før jul)
kl. 9.00 - 2 husman knekkebrød med makrell i tomat
kl. 13.00 - salat med isberg, paprika, reddik, agurk, og smårettskinke + 1 skyr og 4 bringebær
kl. 17.00 - rester fra i går, ca 75g torsk, litt brokkoli og en halv potet.
kl. 20.00 - 2 fiberknekkebrød med philadelfia ost, kalkunpålegg, agurk og paprika
Totalt 775 kcal.
Var på barseltreff i dag. Vi har alltid laget mye god mat og fine desserter. Jeg ba om å få lage maten. Disse to venninnene vet at jeg skal opereres og er på kur. Det ble en kallorifattig salat og skyr med ferske bringebær til dessert. Alle sa ihvertfall at de var fornøyde.
DAG 9
kl. 6.30 - 1 husman knekkebrød med makrell i tomat
kl. 10.00 - 1 fiberknekkebrød med mager smøreost
kl. 11.00 - 1 skyr
kl. 13.30 - 2 fiberknekkebrød med mager smøreost
kl. 16.00 - 1 porsjon kyllingsuppe
kl. 20.00 - en liten skål med kyllingsuppe.
Totalt 881 kcal.
DAG 10
kl. 7.30 - 2 knekkebrød med makrell i tomat
kl. 10.45 - en skyr og et fiberknekkebrød med mager ost
kl. 14.30 - en porsjon kyllingsuppe
kl. 17.30 - en wienerpølse med lompe
Totalt 1028 kcal. En skikkelig sprekk med den wienerpølsen i dag men fortsatt tålelig innenfor 100 kcal. Den pølsen luktet mye bedre enn den smakte.
DAG 11 (10 dager igjen og over halvveis i 3-ukers-kuren)
kl. 6.30 - 2 husman knekkebrød med makrell i tomat
kl. 12.10 - 1 skyr
kl. 17.00 - kyllingsuppe
kl. 18.30 en wienerpølse i lompe
kl. 20.30 - 5 dl cava fordelt utover kvelden
En skikkelig knalltøff dag på jobben i dag. Siden jeg skal bli borte en stund prøver jeg å få presset inn noen arbeidsoppgaver slik at jeg ikke vil bli savnet så veldig. 4 møter på tre forskjellige steder. Kom for sent til det ene, ble for sen hjem fra jobb. Kom for sent til å hente guttungen i barnehagen, så en kjip start på helgen. Totalt utslitt. Merker jeg har lite overskudd fra før.
Jeg gikk på en smell i dag. Eget blogginnlegg om hendelsen. Du finner det <<Her>>
Totalt 1294 kcal.
DAG 12 - Lørdag
kl. 9.00 - 2 husman knekkebrød med makrell i tomat
kl. 12.00 - 2 fiberknekkebrød med philadelfiaost og kalkun og 1 egg
kl. 15.00 - 2 fiberknekkebrød med philadelfiaost, kalkun, agurk og paprika
kl. 18.30 - bakt kylling med soltørket tomat og salat
Ny dag, nye muligheter. Totalt: 978 kcal
DAG 13
kl. 8.00 - 2 husman knekkebrød med makrell i tomat
kl.11.00 . 2 fiberknekkebrød med philadelfia light, kalkunpålegg, agurk og skinke
kl. 17.00 - Tacosalat med svinekjøttdeig og 1 fullkorn lefse
kl. 20.00 . Det jeg ikke klarte å spise til middag (ca 1/3 del)
Totalt 943 kcal
DAG 14
DAG 15
DAG 16
DAG 17
DAG 18
DAG 19
DAG 20 - Bare flytende
DAG 21 - Operasjonsdag
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar