Knekkebrødkur
Frokost:
2 grove knekkebrød (f.eks Wasa Husman, Havre, Ryvita, Rugsprø etc.)
Pålegg
1 glass skummet melk søt/sur
Evnt. grønnsaker
Formiddag:
2 grove knekkebrød
Pålegg
1 glass skummet melk
Evnt. grønnsaker
Middag:
150 g hvit fisk /
75 g rød fisk /
1 kyllingfilet tilberedt uten fett eller stekt i ovn /
100 g rent kjøtt tilberedt uten fett /
3 skiver fiskepudding (120g)
1 liten potet / 2ss ris / 2 ss pasta
Grønnsaker
Kveldsmat:
2 grove knekkebrød
Pålegg
1 glass skummet melk
Evnt. grønnsaker
Pålegg:
På et knekkebrød pr dag: makrell i tomat, peppermakrell, påleggslaks, sardiner el. sild. Tynt lag til å dekke knekkebrødet.
På minst et knekkebrød pr dag: mager smøreost eller cottage cheese/kesam med grønnsaker som paprika, tomater, agurk, urter.
På de andre knekkebrødene: rent kjøttpålegg som skinke, kalkunpålegg, leverpostei og annet pålegg (Go og mager), fiskepudding, reker/skalldyr, tunfisk i vann, fiskekaker, egg/tomat.
1 ts soyamargarin el olje kan brukes pr. dag hvis det er behov for det men kan også utelates.
Utenom kostplanen:
Rå og kokte grønnsaker som salat eller tilbehør. Variere gjerne i typer (med unntak av kaloririke grønnsaker som mais, oliven, avokado)
Drikke:
Du bør drikke minst 1,5 l energifri væske i løpet av dagen. Det kan være vann, Farris, sukkerfri saft, buljong, te, kaffe, lettbrus.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar